Saveti za roditelje

MOLIMO RODITELJE da poštuju pravila SuTeam Škole Sporta obzirom da su ona uvedena isključivo da bi zaštitila vašu decu i omogućila efikasan i kvalitetan rad u školi sporta.

Roditeljima nije dozvoljeno da posmatraju čas škole sporta ako to morate da činite vaše dete i druga deca ne bi trebali da vas primete (odvraćate pažnju deci, što može biti veoma opasno obzirom da su deca tokom časova nekad izuzetno koncentrisana na rad na spravama, otežavate rad profesora koji sa velikim naporom i umešnošću drže krhku pažnju deteta). U posebnim slučajevima, a isključivo važi za najmlađu grupu (prva odvajanja od roditelja, strah, bilo koji emotivni problemi…), a uz obaveznu molbu roditelja moguće je dozvoliti prisustvo času ali najduže tokom četiri časa. Ukoliko se dete ne prilagodi radu i atmnosferi u toku ovog perioda smatraćemo da nije još uvek zrelo za pohađanje škole sporta.

Izbegavati komunikaciju sa profesorima za vreme trajanja časa. Ukoliko je to neophodno bez reči pristupiti Sali i sačekati da vam profesor priđe kako bi mu se obratili. U slučaju upadanja roditelja u salu za vreme trajanja časa, polaznik škole može biti ispisan uz jednoglasnu pismenu odluku profesora bez prethodne pismene opomene i smatra se strogim kršenjem pravila škole.

Svojoj deci obezbedite adekvatnu opremu za vežbanje. Prilkom svakog novog dela programa bićete obavešteni o specifičnostima opreme ukoliko je to neophodno. Uglavnom tokom čitavog programa poželjno bi bilo da deca na časovima u sali nose tanke patike (ukoliko obuća može da se lako prelomi sa dva prsta onda je to odgovarajuća obuća) šorts, pamučne majice sa kratkim rukavima. Časovi u Sali su intenzivni i dinamični, kretnje raznolike, tako da je nužno da oprema bude lagana i omugućava slobodno kretanje deteta. Poželjno je da šorts i majice budu što više uz telo kako decu ne bi onemogućavala prilikom kretanja i vežbanju po spravama. Nakon vežbanja obavezano je decu peškirom obrisati, presvući i staviti kapu pre izlaska iz prostorija Sportskog objekta.

Pre i posle časa

Decu dovodite 15 minuta pre početka časa i sačekujete na vreme posle (dovoljno je 5min. pre završetka časa). Budite zajedno sa svojim detetom u holu (najmlađe držite za ruku) i ne dozvolite im da se vijaju, skaču i galame u holu, jer tako mogu da se povrede, i da ometaju rad.

Učite decu da se presvlače i dozvolite im da to sami čine. Samostalno presvlačenje dece ja za njih složena motorna radnja i svakako bitna za njihov razvoj.

Deca ne bi trebala da jedu najmanje 90min. pre početka časa, a nikako da piju slatke gazirane sokove neposredno pre treninga. Za vreme časa deci nije preporučljivo da piju mnogo vode, tako da vas molimo da deca ne dolaze žedna na čas (posle slatkiša ili obilnog jakog obroka). Decu obavezno odvedite u WC pre polaska u Školu Sporta, neposredno pre odlaska deteta na čas obavezno ga ponovo pitajte da li mu se ide u WC. Od uzbuđenja deca se često toga uopšte ne sete, nužno je da ih vi pitate ili odvedete.

Još neki saveti :

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

WordPress Themes